3. Mistrovství Západních Čech v klasickém silovém trojboji - Sokolov

09.11.2016 23:04

V sobotu 29. října se v Sokolově konalo 3. Mistrovství Západních Čech v klasickém silovém trojboji. Závodu se zúčastnilo 80 powerlifterů, včetně třech borců z Fitness Staňkov. Soutěž se vzhledem k počtu závodníků protáhla od rána až do nočních hodin.

V kategorii do 83 kg se představilo 18 borců,mezi nimi staňkovští Karel Rada ml. a Luboš Rada . Po dřepu byl na tom lépe Karel,který zapsal 200kg,jeho strýc Luboš zvládl 190kg. V tlaku na lavici dal Karel 110 kg a Luboš zvedl 117,5 kg. V mrtvém tahu vyrovnal Karel svůj osobní výkon 220kg a celkovým výkonem 525Kg obsadil 7. místo v kategorii a 2.místo v absolutní pořadí dorostenců. Luboš se ještě pokusil bojovat o medaili,ale 232,5 kg stačilo na 5.místo.

Ze startujících nejúspěšnější staňkovský závodník Jan More přestoupil zpět do kategorie do 66 kg.Po 5.místě na Mistrovství světa juniorů v Polském Szczyrku si už na tuto hmotnost zvykl a soutěž se mu vydařila.Po výkonech 180kg dřep a 125kg tlak na lavici si nechal naložit v mrtvém tahu 233kg a  vytvořil nový národní rekord.Celkovým výkonem 538kg suveréně vyhrál kategorii,v absolutním pořadí zvítězil v kategorii juniorů a zároveň se stal koeficientem přepočtu nejlepším závodníkem soutěže.

Powerlifteři Fitness Staňkov mají za sebou i Mistrovství Čech v silovém trojboji družstev,které  proběhlo 24. září v Nymburku. Sestava ve složení Karel Rada ml.,Karel Rada st.,Luboš Rada a Jan More překvapivě získala 3. místo z 12 kolektivů.Honza získal nejvíce bodů a Karel Rada st. rozhodl o medaili až posledním pokusem v mrtvém tahu,do kterého se staňkovští pohybovali průběžně na 5. až 8. místě.

Další soutěží,kterou pořádá v listopadu SK ZLOBR Sedlčany, je 25. Mistrovství Západních Čech v silovém trojboji mužů a žen.Na závod se připravují Luboš Rada a Jan More,pro kterého je to poslední závod v juniorské kategorii ,v níž získal mnoho titulů mistra ČR a mnohokrát reprezentoval na mistrovství Evropy a světa.